Muzici

The Rolling Stones – Sticky Fingers – Playlist

In general nu scriu chiar atat de mult despre muzica si nici nu imi dau cu parerea. Desi am ascultat tone de piese (unele mai bune, altele de-a dreptul proaste), nu am studii de specialitate si stiu ca nu e musai ca ce imi place mie sa placa tuturor. Totusi, imi dau seama cat de mult au cantarit unele trupe in istoria muzicii si cum au reusit sa schimbe cursul istoriei si mai ales al rockului. Eu astora le zic “dinozauri”, iar printre dinozaurii rockului se numara cu siguranta The Rolling Stones. Daca tot scriu articolul asta pe 23 aprilie, de retinut ca aceasta este data cand pe piata aparea albumul “Sticky Fingers.

Cu siguranta nu e vreun mesaj ascuns. Erau prea curajosi pentru vremurile alea, insa daca n-ar fi fost…nu cred ca mai auzeam de ei astazi. “Sticky Fingers” a aparut in 1971, cand deja The Rolling Stones erau pe val. Ce val? Tsunami!

Si ce e atat de special cu discul asta?

Sticky Fingers” e primul disc lansat de propria casa de productie a dinozaurilor din gasca lui Jagger si Richards: Rolling Stones Records. E primul album al lor din decada saptezecista, chiar daca ar fi al 9-lea lansat in Marea Britanie si al 11-lea din Statele Unite. E si primul album pe care, pare-se, Mick Jagger canta la chitara. Doamne iarta-ma!

Ce a ramas in urma albumului?

Doua dintre piesele de pe “Sticky Fingers” au ramas pururi in gandul fanilor The Rolling Stones. Inregistrarile au inceput la finalul anului 1969. Atunci au fost inregistrate “Brown Sugar” si “Wild Horses”.
Daca asculti cu atentie mai tot albumul, ai sa iti dai seama ca totul se invarte in jurul drogurilor – cam asta ar fi tema principala. Pai vorb’aia: drugs, sex and rock n’ roll! Totusi de aici ajung la subiecte ceva mai sensibile: frustrari, emotii…

Pe coperta, cine-i pe coperta?

Aici lasam loc de multe speculatii. Niste blugi, o curea, un slit aferent, iar fanii spun ca este vorba chiar de prohabul lui Mick Jagger.

Bineinteles ca albumul n-a trecut chiar usor peste tot. A stat in fruntea topurilor britanice 25 de saptamani, dar in Spania a fost schimbat pana si titlul discului, cel initial fiind considerat vulgar.

The Rolling Stones playlist

Chiar daca in ultimii ani, cat am fost la radio, am reusit sa imi indeplinesc cateva vise, intotdeauna mi-am dorit sa fac o emisiune in care sa difuzez numai The Rolling Stones. Pana cand asta va deveni realitate, ti-am pregatit o ora cu cele mai bune piese ale dinozaurilor in opinia mea. Iti amintesti de cele doua piese pe care le pomeneam mai devreme? Le vei gasi acolo, insa te provoc sa gasesti si cele 2 piese care-mi plac mie cel mai mult!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *