Teste pe roti

Ce canale moto urmarim pe YouTube? – STUDIU

E timp de izolare si e imperios necesar sa stai in casa. Stiu ca toata lumea spune ca lucram de acasa, dar sa fim seriosi: stai cu laptopul de serviciu pornit si pe telefon… Pe telefon daca nu ai pornit site-ul ala care iti oferta continut premium gratuit, sigur te uiti la ceva canale de YouTube cu motociclisti.

Nu ma pricep sa fac analize complicate de piata, insa am prieteni care stiu sa faca treaba asta. Sergiu e unul dintre cei mai buni pe treaba lui. Si e si motociclist convins. Daca la el, in Cehia, se lucreaza de acasa si nu poate merge cu motocicleta, ne-a facut o analiza a canalelor de YouTube din piata mioritica.


Asa se pare ca a inceput toata nebunia motociclismului on-line. Cel putin asta arata analiza lui Sergiu. Anul 2016 a insemnat boom-ul pe piata. Daca stau bine sa ma gandesc, tot atunci am inceput si eu defunctul testeperoti.ro Hai sa vedem cum stam cu topul si continutul:

Ca sa nu ne sara lumea in cap si sa spuna ca… nu stiu ce ar putea sa spuna, l-am rugat pe Sergiu sa imi scrie si cateva concluzii pe limba muritorilor de rand cu privire la studiul lui:

Canale YouTube despre motociclism cu continut in limba romana

Target: 50 canale

Perioada colectare date: 16.03.2020 – 23.03.2020

Categorii:

  • Vlog: usual rides (city), on board camera, helmet camera, how to
  • Reviews: New motorcycle tests, Equipment reviews, Interviews, Moto salons
  • Trips: Motorcycle trips

Concluzii:

  1. Cele mai multe canale au fost create in perioada 2016 – 2017
  2. Peste 80% din total numar canale analizate fac parte din categoria Vlog
  3. Din total Subscribers, doar 0.7% urmaresc canale din categoria Trips si doar 1.3% urmaresc canale din categoria Reviews
  4. (Motor)Bike este de departe canalul cu cei mai multi Subscribers si cu cel mai mare Max Views (video cu cele mai multe vizualizari)
  5. 24% din canale nu mai sunt active: nu au publicat cel putin in ultimele 6 luni
  6. Analizand numarul de Subscribers si media de vizualizari (Views) ale ultimelor 10 video, observam ca avem doua grupuri de canale: cea mai mare parte are numar mic de Subscribers (<20k) si numar mic de vizualizari (<6k) (calitatea continului lasa de dorit – in urma analizei calitative); aproximativ 10 canale au continut decent si se situeaza in zona 30k – 100k de Subscribers si cu vizualizari de 10k – 25k
  7. Analizand video-urile cu cele mai multe vizualizari ale fiecarui canal, se observa un interes din partea Subscribers pentru subiecte ca: accidente, agresivitate in trafic, cazaturi cu motocicleta
  8. Must follow (own opinion, have just discovered this channel): motorcyclingTO
  9. 14% dintre canale promoveaza un comportament agresiv/teribilist in trafic
  10. 34% dintre canale ofera un continut cel putin decent (din punct de vedere al calitatii si al comportamentului pe care il promoveaza)
  11. 42% dintre canale ofera un continut de o calitate joasa

Disclaimer:

  • Numarul mediu de vizualizari ale ultimelor 10 video pentru fiacre canal poate fi diferit acum (din cauza perioadei in care am colectat datele)
  • Canalele selectate: sugerate de motociclisti pe grupurile de Facebook + canale urmarite de mine + search pe YouTube
  • Analiza calitativa a fost facuta in baza vizionarii a video-ului cu Max Views + alt video random pentru fiecare canal si prin prisma propriilor experiente (6 ani si jumatate de motociclism, +70k km), preferinte si valori

autorul studiului: Sergiu Gulunga


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *