De ce eu?

Educarea nepotului – Baloane umflate cu urechea

Am tot povestit eu pe paginile de Facebook (adica AICI, dar mai bine AICI) ca incerc sa ma ocup cat pot de mult de educarea nepotului. Ma refer la pregatirea sanatoasa a nepotului pentru viata de dupa scoala, asa cum orice unchi responsabil e obligat sa o faca. Nepotului sa-i zicem pe numele lui de agent secret: “Mnizdrelea”. Si eu, la randul meu, am invatat toate prostiile lumii de la unchi-miu. De data asta marturisesc solemn ca nepotul nu a fost influentat de mine!

Saracul copil e acasa de 3 saptamani. Sta toata ziua in casa si face lectii, se joaca cu ce poate si invata lucruri noi. Nu ne-am mai vazut de atunci, ceea ce e destul de grav. A pierdut mult din curriculum unchi-nepot, dar se pare ca se descurca singur. Mai nou are telefon si tine sa povesteasca tuturor ce minunatii afla.

Obiceiul nepotului e sa o sune pe mama. Se inteleg foarte bine. La fel s-a intamplat si in seara asta, iar discutia a fost simpla si la obiect:

– Mica, tu stii ce am vazut eu azi pe YouTube? (ii zice nepotul maica-mii)
– Ce-ai vazut?
– Am vazut un om care umfla baloane cu urechea!
– Hai, ma, ca nu e posibil asa ceva!
– Ba da, am vazut eu! Trebuie sa te tii de nas! (si se aude cum isi prinde nasul si suna de parca anunta mersul trenurilor)
– Nu cred ca functioneaza!
– Ba da… dar cam greu. Bine, e adevarat ca mie-mi cam ies ochii cand suflu… (pauza)… si mucii!

Eu mi-s mandru de nepot! Devine autodidact, totusi cred ca ar fi bine zilele astea, chiar daca lucram de acasa, sa fim cu bagare de seama la ce urmaresc toti nepotii pe YouTube.

One thought on “Educarea nepotului – Baloane umflate cu urechea”

  1. Pingback: Mai avem o sansa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *