Muzici

Artistu’ si Covidu’ – Alex and the Fat Penguins

Perioada de Apocalipsuri cauzata de COVID-19 (de acum le zicem “coviji”) a lovit pe toata lumea. Mai toate domeniile sunt afectate, chiar si rockul. Mi-am propus sa aflu cum se descurca artistii in carantina.

In perioada-mi radiofonica am dat de-o trupa alaturi de care m-am simtit excelent. Mereu am fost de parere ca o emisiune de muzica trebuie sa emane de voie buna. Ziceam ca trebuie sa fie “Ca-n tabara”, dar cu Alex and the Fat Penguins mai aveam putin si puneam corturile in studio.

L-am intrebat pe Alex cum se descurca pinguinii in perioada asta plina de coviji, iar interviul e de citit mai jos.

Cum va descurcati in vremuri de carantina?

Alex: Stii cand se bucura toata lumea ca maine e week-end? Noi incercam sa ne bucuram de acel “maine” si sa profitam de aceasta pauza fortata – ca sa ne amintim cat de norocosi suntem ca traim in pace, libertate (desi relativa, dar e o alta discutie aici), sanatate.

Reusiti sa tineti legatura cu trupa? Repetati pe Skype?

Alex: Suntem mereu in contact, mentinem planurile de viitor si carma dreapta. Vorbim la telefon, ne scriem.

Cum va simtiti fara concerte? Tineti cumva legatura cu publicul?
Alex:  Este o perioada mai dificila din punctul asta de vedere, dar sunt sigur ca se va recupera totul. Avem noroc sa train intr-o era in care lumea virtuala (internetul), ne permite sa fim prezenti.

Cum e o zi de-a ta in vremuri de carantina?
Alex: Profit de moment, compun, inregistrez, fac sport, am inceput sa-mi imbunatatesc limba rusa, si….. am descoperit PS4 :))

Daca tot e vreme de stat, te-ai gandit la ceva materiale noi?
Alex: Da, dar majoritarea erau idei de dinaintea carantinei, lucrez la “fizicizarea” lor. Lucram deja la al doilea album (chiar daca primul inca nu este lansat) :))

Avem si o piesa proaspata: “Ursul“. Stiu ca e o poveste acolo. Cine e ursoaica? Cine e puiul?
Alex: “Ursul” e o piesa cu o mare incarcatura emotionala pentru mine. A fost compusa acum un an, si la fiecare concert, reactia publicului a fost una extrem de pozitiva.
Cantecul spune povestea unui urs, care-si pierde puiul in padure, si de durere, coboara in sat si rapeste copilul unei familii.
Copilul rapit (din piesa) este personificarea tarii in care m-am nascut.

*Alex locuieste de ceva timp in Franta si face naveta in Romania pentru concertele trupei

Cum au fost filmarile pentru clip?
Alex: Tremurande :)) Am filmat pe 3 decembrie undeva langa Sinaia pe la cota 2000. Vant puternic si -5 grade, dar am rezistat; nu suntem simpli pinguini, suntem si grasi pe deasupra. :))

Ce planuri aveti dupa ce se termina Apocalipsa asta de coviji?
Alex: Avem in plan sa lansam primul nostru album (Cardiosonic, care este gata), lansare care era programata pe 12 aprilie in Expirat (dar este anulata). La pachet cu albumul, avem 3 clipuri, dintre care 2 sunt facute in-house. Si site-ul este in lucru, speram sa fie gata la final de aprilie.

Pe cand un concert on-line Alex and the Fat Penguins?
Alex: Am analizat treaba asta cu baietii… si a ramas ca o mai analizam putin :))) dar sigur facem ceva si-n sensul asta.

Ce le transmiteti fanilor vostri?
Alex: In primul rand sa respecte conditiile de carantina, sanatate multa si sa nu uite ca dupa fiecare furtuna apare soarele. Asteptam cu nerabdare sa ne revedem la concerte!

Despre trupa, in viziunea #rockdj


Alex and the Fat Penguins sunt o gasca de baieti tare faini si mereu pusi pe glume. Canta rock alternativ si-si aleg (daca ma intrebi pe mine) foarte bine versurile. Adica nu-i o muzica simpla: ai venit, m-ai lasat, ai plecat… e mai mult decat atat. Cum ar fi altfel daca ai piese scrise despre razboiul din Siria sau despre cei care au ales s-o stearga in afara granitelor. Alex Cotofan (liderul trupei si vocal) s-a nascut la Chisinau si e cel mai serios dintre toti. A copilarit prin Bucuresti si de cativa ani repara dintii francezilor… cred ca de la croissante fac si ei carii…
Mie-mi plac oamenii si vi-i recomand si voua! Intr-o lume atat de rece, ca banchiza, fii un pinguin, iar daca esti unul gras… ai mai multe sanse sa nu-ti fie frig!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *